Menu

De werkzaamheden rondom het seismisch onderzoek op lijn 63 en lijn 67 zijn afgerond. Deze lijnen maken deel uit van het aanvullend seismisch onderzoek. Dit onderzoek wordt uitgevoerd ter ondersteuning van de onderzoeksboring in het zoekgebied Apeldoorn-Deventer.

Lijn nummer 63 is bijna 8,5 kilometer lang en loopt ten noordoosten van Apeldoorn. Lijn nummer 67 is 6,1 kilometer lang en loopt door het buitengebied tussen Apeldoorn en Twello.

De werkzaamheden rondom het seismisch onderzoek op lijn 63 en lijn 67 gestart. Het gaat hier om twee lijnen die deel uitmaken van het aanvullend seismisch onderzoek. Dit onderzoek wordt uitgevoerd ter ondersteuning van de onderzoeksboring in het zoekgebied Apeldoorn-Deventer.

Lijn nummer 63 is bijna 8,5 kilometer lang en loopt ten noordoosten van Apeldoorn. Lijn nummer 67 is 6,1 kilometer lang en loopt door het buitengebied tussen Apeldoorn en Twello.

Op dinsdag 18 april organiseert SCAN een inloopavond voor bewoners in en rondom het zoekgebied Apeldoorn-Deventer. Hiervoor zijn de bewoners uit het zoekgebied uitgenodigd maar ook geïnteresseerden uit het omliggende gebied zijn welkom. Het gebied bij Apeldoorn-Deventer is, samen met Kempen, aangewezen als zoekgebied voor een mogelijke onderzoeksboring. SCAN organiseert daarom deze inloopbijeenkomst voor inwoners om hierover met elkaar in gesprek te gaan. De bijeenkomst vindt plaats op 18 april tussen 19.00 en 21.00 u bij STOOM, Vlijtseweg 114 in Apeldoorn.

Aardwarmte is voor veel mensen nog een onbekende bron van energie, maar het wordt al sinds 2007 in Nederland ingezet voor bijvoorbeeld het verwarmen van kassen. SCAN onderzoekt de ondergrond in Nederland om beter in te kunnen schatten waar aardwarmte als duurzame energiebron ingezet kan worden. Eerder voerde SCAN al een landelijke seismische campagne uit waarmee meer inzicht werd verkregen in welke lagen mogelijk waar aanwezig zijn. Door het uitvoeren van een (tijdelijke) onderzoeksboring wordt er oa. ook meer bekend over de diepte, dikte en samenstelling van de aardlagen en de temperatuur van het water. Wilt u meer weten over aardwarmte of over de onderzoeksboring? Meld u dan aan voor de inloopbijeenkomst van 18 april.

U kunt u aanmelden door een mail te sturen naar info@scanaardwarmte.nl.