Menu

Als onderdeel van het SCAN-project kreeg het GTO-team van EBN begin 2018 de opdracht om 2D op land verzamelde bestaande seismische data te herbewerken. Het doel van het herbewerkingsproject was om de nieuw verworven SCAN 2D seismische gegevens aan te vullen met de modernste herbewerking van vintage 2D-gegevens.

In totaal werden er 11 herbewerking projecten uitgevoerd, bestaande uit 451 vintage 2D-seismische lijnen met een totale lijnlengte van ongeveer 7.504 km. De projecten zijn uitgevoerd tussen oktober 2018 en augustus 2023.

Dit rapport geeft details over de door SCAN uitgevoerde herbewerking projecten, geeft een overzicht van de toegepaste seismische 2D-verwerkingsvolgorde, vat de belangrijkste leerpunten samen, bespreekt observaties en geïdentificeerde problemen die tijdens de herbewerking zijn gedaan en toont enkele geselecteerde voorbeelden van de herbewerkingsresultaten

Dit pakket bestaat uit 71 lijnen met een gemiddelde lengte van 12 kilometer. De lijnen hebben een totale lengte van 815 kilometer. De lijnen liggen in Utrecht, Gelderland, Noord-Brabant en Zuid-Holland. De gegevens zijn afkomstig uit seismische onderzoeken die in de jaren 70 en 80 uitgevoerd zijn.

Dit pakket bestaat uit 55 lijnen met een gemiddelde lengte van 16 kilometer. De lijnen hebben een totale lengte van 900 kilometer. De lijnen liggen in West-Friesland en deels in de kop van Noord-Holland, de regio Twente en in het gebied tussen de gemeenten Woerden en Alphen aan den Rijn. De gegevens zijn afkomstig uit seismische onderzoeken die in de jaren 70 en 80 uitgevoerd zijn in opdracht van NAM en Petroland.

Dit werkpakket bestaat uit lijnen uit seismische onderzoeken uitgevoerd door BP, Clyde, NAM, Petroland en Vito in het westen van Noord-Brabant, en in en rond de Salland regio in Overijssel. Het gaat in totaal om ruim 700 kilometer aan herbewerkte data, verspreid over 41 lijnen met een gemiddelde lijnlengte van 19 km.