Menu

Tijdens de SCAN seismische data-acquisitie, uitgevoerd door EBN tussen maart 2019 en februari 2022, werd de seismische datakwaliteit van de ruwe velddata geanalyseerd door de omgevingsgeluiden te vergelijken met het signaalgedeelte van de seismische opname. Deze signaal-ruisanalyse is uitgevoerd voor alle regionale SCAN-lijnen, dat zijn de lijnen L2EBN2019ASCAN001 tot L2EBN2022ASCAN046. De resulterende signaal-ruisverhouding (SNR) is vervolgens uitgezet tegen een aantal parameters zoals de ladingsgrootte, schotdiepte, nabije oppervlaktegeologie, grondwaterstand en nabijheid van infrastructuur. Deze analyse is uitgevoerd door een aantal stagiaires van september 2019 tot maart 2022 en de rapporten zijn, in chronologische volgorde gerangschikt, hieronder te downloaden.

Seismic data quality analysis of the SCAN raw seismic shot data – 2019

Seismic data quality analysis of the SCAN raw seismic shot data – 2020 – 1

Seismic data quality analysis of the SCAN raw seismic shot data – 2020 – 2

Seismic data quality analysis of the SCAN raw seismic shot data – 2021 – 1

Seismic data quality analysis of the SCAN raw seismic shot data – 2021 – 2

Dit werkpakket behelst lijnen uit seismische onderzoeken uitgevoerd door NAM en Amoco in de jaren ’70 en ’80 in het noordelijke deel van de provincie Flevoland (SCAN A), inclusief de Noordoostpolder (SCAN I), en de omgeving Waterland ten noorden van Amsterdam (SCAN C). Het gaat in totaal om ongeveer 700 kilometer aan herbewerkte data, verspreid over 37 lijnen met een gemiddelde lijnlengte van 19 km.

Dit werkpakket omvat lijnen uit seismische onderzoeken uitgevoerd door NAM in de jaren ’70 en ’80 in de provincie Zeeland (SCAN D) en het meest westelijke deel van de provincie Noord-Brabant (SCAN E west). Het gaat in dit geval om een totaal van ongeveer 1000 kilometer aan herbewerkte data, verspreid over 56 lijnen met een gemiddelde lijnlengte van 17 km.

Met deze lijn, die bijna 30 kilometer lang is, en loopt van het Limburgse Bergen naar het Brabantse Deurne is nu alle data van de landelijke seismische campagne beschikbaar.