Menu

Aardwarmte is een veelbelovende energiebron die zorgt voor duurzame warmte uit warm water in de ondergrond. SCAN onderzoekt verschillende aardlagen om de geschiktheid daarvan voor aardwarmte beter in beeld te brengen. SCAN organiseerde in deze omgeving eerder al twee inloopbijeenkomsten om inwoners te informeren dat er in dit gebied gezocht werd naar een geschikte locatie voor een onderzoeksboring. Er werd gekozen voor een locatie aan de Krukweg omdat SCAN hier de relatief ondiep gelegen lagen van de Noordzee groep kan onderzoeken. Deze lagen bevinden zich hier op ongeveer 700 meter diepte wat dit een relatief ondiepe onderzoeksboring maakt.

Op woensdag 8 november organiseert SCAN nu een inloopavond voor bewoners rondom de onderzoeklocatie aan de Krukweg in Heijningen (gemeente Moerdijk). Hier gaat SCAN in het eerste kwartaal van 2024 een aardwarmte onderzoeksboring uitvoeren. Dit is een tijdelijke activiteit. Voor de bijeenkomst zijn omwonenden van de locatie uitgenodigd maar ook geïnteresseerden uit het omliggende gebied zijn welkom.

De inloopbijeenkomst vindt plaats op woensdag 8 november tussen 19.30 en 21.00. in het Gemeenschapshuis Pestalozzihuis, Hoge Heijningsedijk 4a, in Heijningen. Wilt u meer weten over aardwarmte of over de onderzoeksboring? Meld u dan aan voor de inloopbijeenkomst van 8 november.

U kunt u aanmelden door een mail te sturen naar info@scanaardwarmte.nl.

De werkzaamheden rondom het seismisch onderzoek op lijn 61 zijn afgerond. Deze lijn maakt deel uit van het aanvullend seismisch onderzoek. Dit onderzoek wordt uitgevoerd ter ondersteuning van de onderzoeksboring in het zoekgebied West-Brabant Noord.

Lijn nummer 61 is bijna 5 kilometer lang en loopt ten Zuiden van Anthoniegorzen richting Fijnaart.

De werkzaamheden rondom het seismisch onderzoek op lijn 61 gestart. Het gaat hier om een lijn die deel uitmaakt van het aanvullend seismisch onderzoek. Dit onderzoek wordt uitgevoerd ter ondersteuning van de onderzoeksboring in het zoekgebied West-Brabant Noord. Let op een deel van deze werkzaamheden wordt in de avonduren uitgevoerd in verband met omgevingsgeluid.

Lijn nummer 61 is bijna 5 kilometer lang en loopt ten zuiden van Anthoniegorzen richting Fijnaart.

Op dinsdag 5 en maandag 11 juli organiseert SCAN twee inloopavonden voor bewoners in het zoekgebied West-Brabant Noord. Hiervoor zijn de bewoners uit het zoekgebied uitgenodigd. Omdat het een groot zoekgebied is organiseert SCAN voor dit gebied twee inloopbijeenkomsten, één in Dinteloord één in Breda. Eerder werd er door SCAN ook al een avond georganiseerd voor de bewoners in en rondom het zoekgebied Amstelland.

Het buitengebied in de regio West-Brabant Noord is aangewezen als zoekgebied voor een onderzoeksboring. SCAN organiseert daarom deze inloopbijeenkomsten voor inwoners om hierover met elkaar in gesprek te gaan.

De eerste bijeenkomst vindt plaats op dinsdag 5 juli tussen 19.00 en 21.00 u bij De Blauwe Wolk, Zuideinde 34 in Dinteloord

De tweede bijeenkomst vindt plaats op maandag 11 juli tussen 19.00 en 21.00 in zalencentrum Marktzicht, Markt 10 in Prinsenbeek

SCAN onderzoekt de ondergrond in Nederland. Deze kennis is nodig om beter in te kunnen schatten waar aardwarmte als duurzame energiebron ingezet kan worden. Eerder voerde SCAN al een grote seismische campagne uit waarmee meer inzicht werd verkregen in welke lagen mogelijk waar aanwezig zijn. Door het uitvoeren van een onderzoeksboring wordt er oa. ook meer bekend over de diepte, dikte en samenstelling van de aardlagen en de temperatuur van het water.

Aardwarmte is voor veel mensen nog een onbekende bron van energie, maar het wordt al sinds 2007 in Nederland ingezet voor bijvoorbeeld het verwarmen van kassen. Wilt u meer weten over aardwarmte of over de onderzoeksboring? Meld u dan aan voor de inloopbijeenkomst van 5 of van 11 juli, geef hierbij aan welke datum en locatie uw voorkeur heeft.

U kunt u aanmelden door een mail te sturen naar info@scanaardwarmte.nl.