Menu

Op dinsdag 5 en maandag 11 juli organiseert SCAN twee inloopavonden voor bewoners in het zoekgebied West-Brabant Noord. Hiervoor zijn de bewoners uit het zoekgebied uitgenodigd. Omdat het een groot zoekgebied is organiseert SCAN voor dit gebied twee inloopbijeenkomsten, één in Dinteloord één in Breda. Eerder werd er door SCAN ook al een avond georganiseerd voor de bewoners in en rondom het zoekgebied Amstelland.

Het buitengebied in de regio West-Brabant Noord is aangewezen als zoekgebied voor een onderzoeksboring. SCAN organiseert daarom deze inloopbijeenkomsten voor inwoners om hierover met elkaar in gesprek te gaan.

De eerste bijeenkomst vindt plaats op dinsdag 5 juli tussen 19.00 en 21.00 u bij De Blauwe Wolk, Zuideinde 34 in Dinteloord

De tweede bijeenkomst vindt plaats op maandag 11 juli tussen 19.00 en 21.00 in zalencentrum Marktzicht, Markt 10 in Prinsenbeek

SCAN onderzoekt de ondergrond in Nederland. Deze kennis is nodig om beter in te kunnen schatten waar aardwarmte als duurzame energiebron ingezet kan worden. Eerder voerde SCAN al een grote seismische campagne uit waarmee meer inzicht werd verkregen in welke lagen mogelijk waar aanwezig zijn. Door het uitvoeren van een onderzoeksboring wordt er oa. ook meer bekend over de diepte, dikte en samenstelling van de aardlagen en de temperatuur van het water.

Aardwarmte is voor veel mensen nog een onbekende bron van energie, maar het wordt al sinds 2007 in Nederland ingezet voor bijvoorbeeld het verwarmen van kassen. Wilt u meer weten over aardwarmte of over de onderzoeksboring? Meld u dan aan voor de inloopbijeenkomst van 5 of van 11 juli, geef hierbij aan welke datum en locatie uw voorkeur heeft.

U kunt u aanmelden door een mail te sturen naar info@scanaardwarmte.nl.