Menu

De werkzaamheden rondom het seismisch onderzoek op lijn 62 zijn gestart. Het gaat hier om een lijn die deel uitmaakt van het aanvullend seismisch onderzoek. Dit onderzoek wordt uitgevoerd ter ondersteuning van de onderzoeksboring in het zoekgebied Eindhoven.

Lijn nummer 62 is bijna 12,5 kilometer lang en loopt van Son en Breugel langs Nuenen naar Geldrop.

Op dinsdag 23 mei organiseert SCAN een inloopavond voor bewoners in en rondom het zoekgebied Eindhoven. Hiervoor zijn de bewoners uit het zoekgebied uitgenodigd maar ook geïnteresseerden uit het omliggende gebied zijn welkom. Het gebied bij Eindhoven is aangewezen als zoekgebied voor een mogelijke onderzoeksboring. SCAN organiseert daarom deze inloopbijeenkomst voor inwoners om hierover met elkaar in gesprek te gaan. De bijeenkomst vindt plaats op 23 mei tussen 19.30 en 21.00 u bij Landgoed Kasteel Geldrop, Mierloseweg 1 in Geldrop (navigatie: ‘Helze 8’). *Let op: deze bijeenkomst locatie is gewijzigd!

Voor het zoekgebied ‘Kempen‘ volgt een aparte bijeenkomst op 20 juni in Vessem. 

Aardwarmte is voor veel mensen nog een onbekende bron van energie, maar het wordt al sinds 2007 in Nederland ingezet voor bijvoorbeeld het verwarmen van kassen. SCAN onderzoekt de ondergrond in Nederland om beter in te kunnen schatten waar aardwarmte als duurzame energiebron ingezet kan worden. Eerder voerde SCAN al een landelijke seismische campagne uit waarmee meer inzicht werd verkregen in welke lagen mogelijk waar aanwezig zijn. Door het uitvoeren van een (tijdelijke) onderzoeksboring wordt er oa. ook meer bekend over de diepte, dikte en samenstelling van de aardlagen en de temperatuur van het water. Wilt u meer weten over aardwarmte of over de onderzoeksboring? Meld u dan aan voor de inloopbijeenkomst van 23 mei.

U kunt u aanmelden door een mail te sturen naar info@scanaardwarmte.nl.