Menu

De werkzaamheden op lijn 50 t/m 54 zijn afgerond. Deze lijnen lopen door de gemeenten Utrecht De Bilt, Zeist, Bunnik en Utrechtse Heuvelrug. Op maandag 7 en dinsdag 8 februari worden de laatste zaken in het veld opgeruimd. Deze werkzaamheden vonden in verband met het berperken van omgevingsgeluid voornamelijk in de avond plaats.

Er worden op dit moment werkzaamheden uitgevoerd in de omgeving van De Bilt, Zeist, Bunnik en Utrechtse Heuvelrug. Het gaat hier om het opwekken van de voor het onderzoek benodigde geluidsgolven. Omdat dit een gebied is waar veel wegen en spoorwegen lopen is ervoor gekozen om deze werkzaamheden in de avonduren uit te voeren tussen 19.30 en 22.00 u. Dan is er minder omgevingsgeluid dat ruis veroorzaakt voor de gevoelige ontvangers. Hierdoor wordt de data kwaliteit sterk verbeterd. Door de rustigere tijdstippen is het onderzoek in de omgeving mogelijk wel beter hoorbaar.

De avondwerkzaamheden vinden plaats van 27 januari tot en met 8 februari en zijn dus gisteravond al van start gegaan. De omgeving en betreffende gemeentes zijn geïnformeerd over deze werkzaamheden die zouden starten op 31 januari. Dit is gecommuniceerd in de buurt, op sociale media en op de gemeentelijke pagina’s. Deze startdatum was onjuist. Dit heeft voor enige verwarring gezorgd bij omwonenden. Hiervoor onze excuses. De berichtgeving zal worden aangepast. In de weekenden wordt er niet gewerkt met uitzondering van een kort onderzoek langs de A12 bij Bunnik op zaterdag 29 januari overdag.

De werkzaamheden zijn gestart op lijn 50, 51, 52, 53 en 54. Het betreft het seismisch onderzoek op 5 relatief korte onderzoekslijnen in het zoekgebied ten Oosten van Utrecht. De lijnen lopen door de gemeenten: Utrecht, De Bilt, Zeist, Bunnik en Utrechtse Heuvelrug.

De werkzaamheden zijn afgerond op lijn 43 en 49. Lijn 43 loopt door de gemeenten: Maasdriel, Oss, ’s Hertogenbosch, Landerd, Grave en Heumen. Lijn 49 loopt door Oss en Bernheze.