Menu
18 januari 2024

SCAN bouwt locatie in Ouder-Amstel af na geslaagde onderzoeksboring

Ongeveer drie maanden nadat SCAN in Ouder-Amstel van start ging met de werkzaamheden rondom de onderzoeksboring is er al bijna niets meer te zien aan de Burgemeester Stramanweg. De boortoren is afgebroken en afgevoerd en ook de cabines voor het personeel en het geologisch onderzoek zijn van de locatie verwijderd. Het onderzoek naar de potentie van aardwarmte op deze locatie mag zeker succesvol worden genoemd omdat de benodigde gegevens zijn verzameld. Bovendien werd er aangetoond dat de Formatie van Slochteren, een zandsteenlaag die het hoofddoel vormde voor het onderzoek, hier meer dan 100 meter dik is en bestaat uit waterdoorlatende zandstenen.

Opruimen van de locatie

De opruimwerkzaamheden zijn bijna afgerond op de locatie. De put is gevuld met cement en is onder de grond afgesloten. Dit zorgt ervoor dat de put veilig en netjes wordt afgedekt. Ook de folie, die was aangebracht om de onderliggende bodem te beschermen, is schoongemaakt en verwijderd. Hierna kan er worden gestart met het cultuurtechnisch herstel. Dat wil zeggen dat de locatie weer gereed gemaakt wordt voor de landbouw functie die deze voorheen had. Het opnieuw inzaaien van de gewassen zal hier in de lente plaatsvinden.

Vervolgstappen

De gegevens die tijdens deze boring zijn verzameld, zullen de komende maanden worden geanalyseerd en net zoals alle SCAN data publiek toegankelijk worden gemaakt. Op dit moment bereidt SCAN ook onderzoeksboringen voor in het zoekgebied West-Brabant Noord en Oss. SCAN verwacht binnenkort meer locaties bekend te kunnen maken voor een onderzoeksboring. Hou hiervoor het nieuws en de updates in de gaten.

Updates in je mailbox

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws en/of alle updates over het onderzoek, laat dan je e-mailadres achter. Je kunt je apart aanmelden voor het algemene nieuws of voor de operationele updates. Je ontvangt maximaal één keer per week een overzicht als er nieuwe berichten zijn.

SCAN is een gezamenlijk project van EBN (Energie Beheer Nederland) en TNO. Uw aanmelding/gegevens worden in opdracht van SCAN door EBN verwerkt. In alle  mails die u van SCAN ontvangt staat onderaan de optie ‘uw gegevens bijwerken’. Als u daarop klikt, kunt u uw profiel bewerken en/of uw gegevens verwijderen. Meer informatie over hoe EBN omgaat met uw privacy vindt u in het EBN privacystatement.