Menu

Eerst introduceert Gitta Zaalberg, programma manager operations, het SCAN programma. Daarna praat Marten ter Borgh, geoloog en onderzoeksleider bij SCAN, de deelnemers bij over de operaties van de Amstelland-onderzoeksboring. “We hebben de einddiepte van de boring bereikt op 2.227 meter en alle geplande data-acquisitie tot nu toe met succes uitgevoerd.”

“We vonden er meer dan 100 meter Rotliegend-zandsteen en met de productie- en injectietest toonden we een permeabel, oftewel doorlatend, reservoir aan”, vertelt Marten. “Maar pas als we de interpretaties van de injectietest hebben gedaan, kunnen we iets zeggen over de reservoirkwaliteit.” Voor updates over de data uit de Amstelland-boring verwijst hij naar de pagina van deze locatie.

De gegevens die SCAN nu publiek maakt bestaan uit ruwe boorgatmetingen (logs) van gammastraling, geleidbaarheid, sonische- neutron- en dichtheidsmetingen, en image logs. Het boortraject en de aangetroffen formaties en een screening-studie van de verzamelde boorkernen is nu ook beschikbaar. Een overzicht van de gegevens die nu beschikbaar zijn is te vinden op de pagina van Amstelland toegevoegd. Op deze pagina wordt ook aangegeven welke gegevens er later nog publiek gemaakt zullen worden.

Presentatie van Marten ter Borgh tijdens de Energy Geoscience Conference over de weg naar het opzetten van een aardwarmte onderzoeksboring.

EGC 2023 – The Dutch SCAN Geothermal Exploration Well Campaign: from leads to wells

Posters van Adriaan Janszen Energy Geoscience Conference over de geplande informatiewinning in de SCAN onderzoeksboringen en hoe dit bijvoorbeeld zal worden toegepast in de Amstelland boring.

SCAN Energy Geoscience Conference Poster 1

SCAN Energy Geoscience Conference Poster 2