Menu
10 juni 2024
  • Categorie:
  • West-Brabant Noord (boorlocatie in Heijningen)

Onderzoeksboring in Heijningen succesvol uitgevoerd

De aardwarmte onderzoeksboring, die werd uitgevoerd aan de Krukweg in Heijningen, is afgerond. SCAN kijkt terug op een geslaagde boring en een prettige samenwerking met alle betrokken partijen uit de regio. Alle geplande dataverzameling is succesvol uitgevoerd en het team is tevreden over de resultaten. De boring bereikte vorige maand het diepste punt waar metingen en testen zijn uitgevoerd in het Zand van Brussel Laagpakket. De laag heeft hier een dikte van ongeveer 180 meter en is waterdoorlatend. Dit is belangrijk voor de winning van aardwarmte.

De afgelopen weken zijn werkzaamheden verricht om de locatie aan Krukweg in de oorspronkelijke staat te herstellen. Het terrein is weer, zo goed als, helemaal leeg. Het land zal nu worden bewerkt zodat het weer kan worden ingezet voor agrarisch gebruik. De gegevens die tijdens deze boring zijn verzameld zullen nu worden geanalyseerd en worden, net zoals alle SCAN data, publiek toegankelijk gemaakt. Op deze website volgen binnenkort de uitkomsten van het onderzoek. SCAN bereidt op dit moment ook een aantal andere onderzoeksboring voor.

Wilt u dit nieuws in uw mail ontvangen? Meld u dan aan voor nieuws en updates.

Updates in je mailbox

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws en/of alle updates over het onderzoek, laat dan je e-mailadres achter. Je kunt je apart aanmelden voor het algemene nieuws of voor de operationele updates. Je ontvangt maximaal één keer per week een overzicht als er nieuwe berichten zijn.

SCAN is een gezamenlijk project van EBN (Energie Beheer Nederland) en TNO. Uw aanmelding/gegevens worden in opdracht van SCAN door EBN verwerkt. In alle  mails die u van SCAN ontvangt staat onderaan de optie ‘uw gegevens bijwerken’. Als u daarop klikt, kunt u uw profiel bewerken en/of uw gegevens verwijderen. Meer informatie over hoe EBN omgaat met uw privacy vindt u in het EBN privacystatement.