Menu
01 juli 2024
  • Categorie:
  • Utrecht/De Bilt/Zeist (locatie)

8 juli: informatieavond aardwarmteonderzoek Utrechtseweg in De Bilt

Op maandag 8 juli organiseren wij een informatieavond over het mogelijke tijdelijke aardwarmteonderzoek aan de Utrechtseweg in De Bilt. Tijdens deze avond kunt u op elk moment binnenlopen. We informeren bewoners, bedrijven en geïnteresseerden graag over ons voornemen voor een tijdelijke onderzoeksboring en beantwoorden alle vragen die er zijn. Er zijn verschillende specialisten aanwezig, zoals geologen, boor-experts en deskundigen die meer over het vergunningentraject kunnen vertellen. Ook zijn er vertegenwoordigers van gemeente De Bilt aanwezig.

Het doel van de wetenschappelijke onderzoeksboring is om de kansen van aardwarmte voor deze regio in kaart te brengen.

  • Wanneer:         Maandagavond 8 juli
  • Tijdstip:             19:30 – 21:00 uur
  • Locatie:             Hotel van der Valk De Bilt, De Holle Bilt 1, 3732 HM De Bilt | biltschehoek.com

Aanmelden

Meldt u s.v.p. aan door een mail te sturen naar info@scanaardwarmte.nl. Dan kunnen we onze bezetting aanpassen op het aantal aanmeldingen. Tijdens deze avond kunt u op elk moment binnenlopen.

Zoektocht naar een geschikte locatie

Drie jaar geleden is de zoektocht naar een locatie in regio De Bilt – Zeist gestart. Er zijn tussen de 50 à 60 locaties onderzocht op geschiktheid. Dit was geen gemakkelijke taak, niet elke locatie is daarvoor geschikt. Van alle onderzochte locaties zijn er op dit moment twee actueel: het perceel aan de Utrechtseweg in De Bilt en een perceel nabij woonwijk Brugakker in Zeist. Op een van deze locaties zal een onderzoeksboring gaan plaatsvinden (dus niet op beide). De voorkeur gaat ernaar uit om het onderzoek uit te voeren vanaf de locatie aan de Utrechtseweg.

Updates ontvangen?

Wilt u graag op de hoogte gehouden worden over de mogelijke onderzoeksboring in uw buurt? Meldt u dan aan voor onze updates via Nieuws – SCAN aardwarmte. Zie voor meer informatie ook de ‘Veelgestelde vragen’ op onze website.

Updates in je mailbox

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws en/of alle updates over het onderzoek, laat dan je e-mailadres achter. Je kunt je apart aanmelden voor het algemene nieuws of voor de operationele updates. Je ontvangt maximaal één keer per week een overzicht als er nieuwe berichten zijn.

SCAN is een gezamenlijk project van EBN (Energie Beheer Nederland) en TNO. Uw aanmelding/gegevens worden in opdracht van SCAN door EBN verwerkt. In alle  mails die u van SCAN ontvangt staat onderaan de optie ‘uw gegevens bijwerken’. Als u daarop klikt, kunt u uw profiel bewerken en/of uw gegevens verwijderen. Meer informatie over hoe EBN omgaat met uw privacy vindt u in het EBN privacystatement.