Menu
15 februari 2022

Nieuwe seismische data beschikbaar

De bewerkte data voor de MRA-lijnen 37, 38, 39, 40 en 41 zijn nu beschikbaar via NLOG. Deze lijnen werden door SCAN uitgevoerd in opdracht van de Metropool Regio Amsterdam en liggen rondom de stad Amsterdam en in Flevoland. Lijn 37 loopt dwars door de stad Amsterdam. Een deel van de werkzaamheden werden op het water van bijvoorbeeld het IJmeer en het Gooimeer uitgevoerd. Samen met deze groep lijnen werd ook het resterende deel van lijn 24 opgeleverd. De data van het zuidelijk deel van deze lange lijn van Noord-Holland naar Utrecht werden begin vorig jaar al gepubliceerd.

De MRA lijnen bestaan in totaal uit 113 kilometer nieuwe data en doorkruisen 17 verschillende gemeenten in de provincies Noord-Holland en Flevoland. Lijn 24 is in totaal 58 kilometer lang en doorkruist 11 gemeenten in de provincies Noord-Holland en Utrecht. Het gaat hier om de zogenaamde bewerkte data; de onbewerkte velddata zijn ook op te vragen via NLOG. Op dit moment wordt er gewerkt aan het bewerken van de seismische data van de nog resterende lijnen. Bekijk hiervoor de verwachte opleverdatums. De locaties van alle lijnen vindt u hier.

De nu gepubliceerde gegevens stellen belanghebbenden zoals geothermiebedrijven, overheden en onderzoeksinstituten in staat om een inschatting te maken van het potentieel van aardwarmte, door de seismische lijnen te interpreteren en lokaal aanvullend onderzoek uit te voeren. Daarnaast zal als onderdeel van het SCAN-programma op nader te bepalen locaties een aantal wetenschappelijke boringen worden uitgevoerd.

Updates in je mailbox

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws en/of alle updates over het onderzoek, laat dan je e-mailadres achter. Je kunt je apart aanmelden voor het algemene nieuws of voor de operationele updates. Je ontvangt maximaal één keer per week een overzicht als er nieuwe berichten zijn.

SCAN is een gezamenlijk project van EBN (Energie Beheer Nederland) en TNO. Uw aanmelding/gegevens worden in opdracht van SCAN door EBN verwerkt. In alle  mails die u van SCAN ontvangt staat onderaan de optie ‘uw gegevens bijwerken’. Als u daarop klikt, kunt u uw profiel bewerken en/of uw gegevens verwijderen. Meer informatie over hoe EBN omgaat met uw privacy vindt u in het EBN privacystatement.