Menu
01 maart 2019

Werkzaamheden testlijn verlopen voorspoedig

Werkzaamheden testlijn verlopen voorspoedig

Het was een zonovergoten week voor iedereen en daarmee ook voor de boormeesters. Vanwege deze goede omstandigheden is er de nodige vooruitgang geboekt. Ongeveer de helft van alle boorgaten zijn ondertussen geboord.

In het noordelijke deel van de testlijn, met name ten noorden van Eemnes, is nog het meeste werk te verrichten. De verwachting is dat het boren van schotgaten in de loop van volgende week bijna afgerond kan worden.

Tijdens de boorwerkzaamheden heeft Staatstoezicht op de Mijnen een onaangekondigd werkbezoek aan een van de boorlocaties gebracht. Ze waren zeer tevreden met de werkomstandigheden en vertrokken met een goed gevoel richting Den Haag.

Er stond afgelopen week een inloopavond voor de bewoners van Eemnes gepland. Zo rond de 15 inwoners kregen op deze informatieve en geslaagde avond meer duidelijkheid over het SCAN-programma. Opvallend waren de signalen dat inwoners graag willen overstappen op het gebruik van aardwarmte.

Ondertussen is ook het bedrijf Geofizyka Torun gearriveerd. Zij plaatsen bijna 5.800 geofoons op een onderlinge afstand van 5 meter in de grond. Deze geofoons registeren naar verwachting op zaterdag 9 maart de eerste metingen.

SCAN in de media

De start van het seismisch onderzoek van SCAN is niet onopgemerkt gegaan. In meerdere media zijn berichten verschenen. Een greep uit de berichtgeving eind februari 2019.

Updates in je mailbox

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws en/of alle updates over het onderzoek, laat dan je e-mailadres achter. Je kunt je apart aanmelden voor het algemene nieuws of voor de operationele updates. Je ontvangt maximaal één keer per week een overzicht als er nieuwe berichten zijn.

SCAN is een gezamenlijk project van EBN (Energie Beheer Nederland) en TNO. Uw aanmelding/gegevens worden in opdracht van SCAN door EBN verwerkt. In alle  mails die u van SCAN ontvangt staat onderaan de optie ‘uw gegevens bijwerken’. Als u daarop klikt, kunt u uw profiel bewerken en/of uw gegevens verwijderen. Meer informatie over hoe EBN omgaat met uw privacy vindt u in het EBN privacystatement.