Menu
02 april 2024
  • Categorie:
  • West-Brabant Noord (boorlocatie in Heijningen)

Start opbouw en onderzoek Krukweg in Heijningen

Vandaag wordt er gestart met het aanvoeren en opbouwen van de boortoren op de locatie aan de Krukweg. Het opbouwen van de installatie duurt ongeveer een week, daarna kan de boring en ook het onderzoek van start gaan. De boortoren is ongeveer 41 meter hoog en tijdens de opbouw en het onderzoek kan de omgeving voornamelijk transportbewegingen van en naar de locatie waarnemen. Naar verwachting zal het onderzoek in mei worden afgerond en kan in juni worden gestart met de afbouw van de boortoren en de locatie.

SCAN gaat hier een 45 miljoen jaar oude zandsteenlaag onderzoeken, het Zand van Brussel Laagpakket. De verwachting is dat deze laag hier zo’n 630 meter diep ligt en een dikte heeft van 180 meter. SCAN onderzoekt hier ook twee andere ondieper gelegen lagen. De totale diepte van ongeveer 800 meter maakt dit een relatief ondiepe onderzoeksboring. SCAN wil onder andere onderzoeken wat de samenstelling, de temperatuur en de doorlaatbaarheid van deze lagen is. De gegevens die hier worden verzameld leveren informatie op over de potentie van (ondiepe) aardwarmtewinning voor het zuidwesten van Nederland.

Meer informatie over deze onderzoeksboring vindt u op de locatiepagina Krukweg, of meld u aan voor updates rondom deze locatie.

Updates in je mailbox

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws en/of alle updates over het onderzoek, laat dan je e-mailadres achter. Je kunt je apart aanmelden voor het algemene nieuws of voor de operationele updates. Je ontvangt maximaal één keer per week een overzicht als er nieuwe berichten zijn.

SCAN is een gezamenlijk project van EBN (Energie Beheer Nederland) en TNO. Uw aanmelding/gegevens worden in opdracht van SCAN door EBN verwerkt. In alle  mails die u van SCAN ontvangt staat onderaan de optie ‘uw gegevens bijwerken’. Als u daarop klikt, kunt u uw profiel bewerken en/of uw gegevens verwijderen. Meer informatie over hoe EBN omgaat met uw privacy vindt u in het EBN privacystatement.