Menu
14 juli 2021
  • Categorie:
  • Algemene informatie

SCAN veldcrew meer dan 200.000 uur zonder incidenten

Sinds de start in 2019 is het seismisch onderzoek geheel zonder incidenten met ernstig letsel uitgevoerd. Dat is een enorme prestatie als je weet dat er in totaal 200.000 uur aan het onderzoek gewerkt is. Op topdagen zijn soms wel 70 mensen aan het werk op verschillende locaties. “Het is een enorme logistieke operatie die constant in beweging is” zegt Rutger Peenstra, projectleider van het seismisch onderzoek. “Dat ’s avonds iedereen weer veilig en gezond naar huis gaat is het allerbelangrijkste. We zijn dan ook blij met het resultaat en waarderen enorm de wijze waarop aannemer Rossingh Geophysics invulling geeft aan veilig en verantwoord werken. Ik ben trots dat dat hartstikke goed gaat”.

Aan veiligheid werken we iedere dag. De omstandigheden waarin de operatie uitgevoerd worden veranderen voortdurend en dat vraagt iedere keer weer om een gedegen voorbereidingen met aandacht voor de uitdagingen die veranderende omstandigheden met zich mee brengen. Zo heeft de crew de afgelopen maanden veel op open water gewerkt, zo’n operatie vergt een heel andere aanpak dan een uitvoering op land en die is tot in de puntjes voorbereid. Daarmee haalt het onderzoek dus niet alleen heel veel waardevolle data binnen, maar wordt dat heel veilig en verantwoord uitgevoerd. Niet alleen voor de crew, maar ook met een minimale impact voor de omgeving.

Updates in je mailbox

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws en/of alle updates over het onderzoek, laat dan je e-mailadres achter. Je kunt je apart aanmelden voor het algemene nieuws of voor de operationele updates. Je ontvangt maximaal één keer per week een overzicht als er nieuwe berichten zijn.

SCAN is een gezamenlijk project van EBN (Energie Beheer Nederland) en TNO. Uw aanmelding/gegevens worden in opdracht van SCAN door EBN verwerkt. In alle  mails die u van SCAN ontvangt staat onderaan de optie ‘uw gegevens bijwerken’. Als u daarop klikt, kunt u uw profiel bewerken en/of uw gegevens verwijderen. Meer informatie over hoe EBN omgaat met uw privacy vindt u in het EBN privacystatement.