Menu
24 oktober 2023
  • Categorie:
  • West-Brabant Noord (boorlocatie in Heijningen)

Op 8 november inloopbijeenkomst locatie Krukweg, West-Brabant Noord

Aardwarmte is een veelbelovende energiebron die zorgt voor duurzame warmte uit warm water in de ondergrond. SCAN onderzoekt verschillende aardlagen om de geschiktheid daarvan voor aardwarmte beter in beeld te brengen. SCAN organiseerde in deze omgeving eerder al twee inloopbijeenkomsten om inwoners te informeren dat er in dit gebied gezocht werd naar een geschikte locatie voor een onderzoeksboring. Er werd gekozen voor een locatie aan de Krukweg omdat SCAN hier de relatief ondiep gelegen lagen van de Noordzee groep kan onderzoeken. Deze lagen bevinden zich hier op ongeveer 700 meter diepte wat dit een relatief ondiepe onderzoeksboring maakt.

Op woensdag 8 november organiseert SCAN nu een inloopavond voor bewoners rondom de onderzoeklocatie aan de Krukweg in Heijningen (gemeente Moerdijk). Hier gaat SCAN in het eerste kwartaal van 2024 een aardwarmte onderzoeksboring uitvoeren. Dit is een tijdelijke activiteit. Voor de bijeenkomst zijn omwonenden van de locatie uitgenodigd maar ook geïnteresseerden uit het omliggende gebied zijn welkom.

De inloopbijeenkomst vindt plaats op woensdag 8 november tussen 19.30 en 21.00. in het Gemeenschapshuis Pestalozzihuis, Hoge Heijningsedijk 4a, in Heijningen. Wilt u meer weten over aardwarmte of over de onderzoeksboring? Meld u dan aan voor de inloopbijeenkomst van 8 november.

U kunt u aanmelden door een mail te sturen naar info@scanaardwarmte.nl.

Updates in je mailbox

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws en/of alle updates over het onderzoek, laat dan je e-mailadres achter. Je kunt je apart aanmelden voor het algemene nieuws of voor de operationele updates. Je ontvangt maximaal één keer per week een overzicht als er nieuwe berichten zijn.

SCAN is een gezamenlijk project van EBN (Energie Beheer Nederland) en TNO. Uw aanmelding/gegevens worden in opdracht van SCAN door EBN verwerkt. In alle  mails die u van SCAN ontvangt staat onderaan de optie ‘uw gegevens bijwerken’. Als u daarop klikt, kunt u uw profiel bewerken en/of uw gegevens verwijderen. Meer informatie over hoe EBN omgaat met uw privacy vindt u in het EBN privacystatement.