Menu
29 oktober 2021

Seismisch onderzoek voor 2021 afgerond

De uitvoering van het seismisch onderzoek is op 28 oktober afgerond. Op dit moment worden de laatste geofoons opgeruimd waarna de SCAN seismische operatie voor 2021 afgelopen is. Begin 2022 wordt het onderzoek weer hervat met de laatste lijnen van de seismische campagne. Het team kijkt samen met Rossing Geophysics terug op een geslaagde operatie waar in een vrijwel onafgebroken periode van twee jaar 250.000 uur gewerkt werd zonder ernstige incidenten.

Recentelijk werd ook de 1700e kilometer nieuwe seismische data verzameld. Hiervoor werden in totaal meer dan 25.000 schotgaten geboord. SCAN deed onderzoek in veel verschillende gebieden gebieden, elk met z’n eigen uitdagingen. Zo werd er onderzoek gedaan in landbouwgebieden, natuurgebieden, op open water in het IJsselmeergebied en was SCAN ook te vinden in stedelijk gebieden in Amsterdam, Utrecht, Nijmegen en Breda. Dit zorgde voor veel bekijks en mooie plaatjes zoals hierboven op de NDSM werf.

Updates in je mailbox

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws en/of alle updates over seismisch onderzoek, laat dan je e-mailadres achter.

We houden jouw gegevens privé en delen je gegevens niet met derden. Lees ons privacybeleid voor meer informatie.