Menu
24 juni 2021

Seismisch onderzoek in de regio Amsterdam van start

Amsterdam

In juni t/m september voert SCAN seismisch onderzoek uit in de bebouwde kom van gemeenten Amsterdam (stadsdelen Zuidoost, Oost, Noord en Nieuw- West), Diemen, Duivendrecht en Amstelveen. Het onderzoek ziet er als volgt uit:

  • Tijdens het onderzoek rijdt een tractor met een kleine boorinstallatie door de gemeente.
  • Om de 60 meter wordt een gat van maximaal 50 meter diep en nog geen 10 centimeter breed geboord. Dit is op zachte plekken, dus in het gras, perk of park. Onder in het gat wordt een seismische lading geplaatst.
  • Bij het ploffen van de lading ontstaan geluidsgolven. Deze golven weerkaatsen op aardlagen in de ondergrond en daardoor kan een trilling voelbaar zijn.
  • De gaten worden geheel opgevuld, zodat er na het onderzoek niets meer te zien is. Het onderzoek wordt uitgevoerd met zorg voor mens, dier en natuur.

Het Staatstoezicht op de Mijnen (SodM) is toezichthouder voor deze werkzaamheden en heeft voor het onderzoek een vergunning verleend en meerdere ontheffingen voor uitvoeren van dit onderzoek in de nabijheid van bebouwing. Voor vragen over deze vergunningen en ontheffingen kunt rechtstreeks met SodM contact opnemen via info@sodm.nl

Heeft u vragen over de werkzaamheden? Dan kunt u contact opnemen met info@scanaardwarmte.nl

Updates in je mailbox

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws en/of alle updates over het onderzoek, laat dan je e-mailadres achter. Je kunt je apart aanmelden voor het algemene nieuws of voor de operationele updates. Je ontvangt maximaal één keer per week een overzicht als er nieuwe berichten zijn.

SCAN is een gezamenlijk project van EBN (Energie Beheer Nederland) en TNO. Uw aanmelding/gegevens worden in opdracht van SCAN door EBN verwerkt. In alle  mails die u van SCAN ontvangt staat onderaan de optie ‘uw gegevens bijwerken’. Als u daarop klikt, kunt u uw profiel bewerken en/of uw gegevens verwijderen. Meer informatie over hoe EBN omgaat met uw privacy vindt u in het EBN privacystatement.