Menu
27 maart 2019

Opgeruimd staat netjes, in voorbereiding naar de volgende fase

Mobilisatie-rossingh-website@x2

De veldwerkzaamheden van de testlijn SCAN zijn nu dan echt afgerond. De aannemers Geofizyka Torun en Rossingh Drilling hebben hun spullen ingepakt en zijn huiswaarts gegaan. De data van de metingen worden uitgelezen en de komende weken bewerkt zodat het resultaat door geologen kan worden geïnterpreteerd.

In totaal zijn er zo’n 1.355 schotpunten geboord en 5.638 geofoons gebruikt. We zijn in totaal door 9 gemeenten gekomen en er zijn meer dan 100 landeigenaren betrokken geweest. De uitvoering van de testlijn is tot een succesvol einde gebracht zonder complicaties. Dit kon dankzij de medewerking van vele partners, zoals provincies, gemeenten en in het bijzonder alle mensen op wiens terrein er metingen mochten worden gedaan.

De aankomende weken staan vooral in het teken staan van het voorbereiden van het vervolgonderzoek in het gebied Haarlem-Nijmegen. De ervaring die we opdeden met de testlijn zal daarbij worden meegenomen. Naar verwachting zullen we in de nazomer daadwerkelijk beginnen met het vervolg.

Updates in je mailbox

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws en/of alle updates over het onderzoek, laat dan je e-mailadres achter. Je kunt je apart aanmelden voor het algemene nieuws of voor de operationele updates. Je ontvangt maximaal één keer per week een overzicht als er nieuwe berichten zijn.

SCAN is een gezamenlijk project van EBN (Energie Beheer Nederland) en TNO. Uw aanmelding/gegevens worden in opdracht van SCAN door EBN verwerkt. In alle  mails die u van SCAN ontvangt staat onderaan de optie ‘uw gegevens bijwerken’. Als u daarop klikt, kunt u uw profiel bewerken en/of uw gegevens verwijderen. Meer informatie over hoe EBN omgaat met uw privacy vindt u in het EBN privacystatement.