Menu
30 mei 2024

Onderzoeksboring naar aardwarmte in zoekgebied Apeldoorn-Deventer

Afgelopen periode hebben wij gezocht naar een geschikte locatie in zoekgebied Apeldoorn-Deventer voor een tijdelijke onderzoeksboring om zo een beeld te krijgen van de potentie van aardwarmte voor deze regio. SCAN had hiervoor twee mogelijke locaties op het oog. Op deze locaties bleek uit eerder seismisch onderzoek dat de ondergrond misschien geschikt kon zijn, maar dat er aanvullend seismisch onderzoek nodig was om dat vast te stellen. Daarom hebben we afgelopen najaar aanvullend seismisch onderzoek uitgevoerd. Daarna zijn de gegevens uit het seismisch onderzoek verwerkt.

Helaas hebben de resultaten van het aanvullend onderzoek op zowel de geselecteerde locatie aan de Drostendijk in Beemte-Broekland als de locatie aan de Rijksstraatweg in Teuge ons doen besluiten af te zien van een onderzoeksboring op deze plekken. Op basis van het eerdere onderzoek hoopten we dat de diepe ondergrond hier een relatief rustige opbouw zou hebben. De resultaten van het recent uitgevoerde aanvullend onderzoek laten zien dat er onder de twee verkende locaties te veel breuken aanwezig zijn. Beide locaties zijn daarom ongeschikt voor een onderzoeksboring.

Wij vinden het erg jammer dat dit de conclusie is. We kijken graag vooruit, en zien nog wel mogelijkheden in het zoekgebied Apeldoorn-Deventer. Mogelijk zijn er elders wel locaties waar de diepe ondergrond geschikt is voor een onderzoeksboring. Dat gaan we verder bekijken. Als er andere locaties naar voren komen, dan zal ook daar seismisch onderzoek gaan plaatsvinden.

Updates via de mail
Wilt u via de mail op de hoogte gehouden worden over de onderzoeksboringen van SCAN? Meldt u dan aan voor onze updates

Mocht u vragen of opmerkingen hebben, schroom dan niet om contact met ons op te nemen via info@scanaardwarmte.nl.

 

Updates in je mailbox

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws en/of alle updates over het onderzoek, laat dan je e-mailadres achter. Je kunt je apart aanmelden voor het algemene nieuws of voor de operationele updates. Je ontvangt maximaal één keer per week een overzicht als er nieuwe berichten zijn.

SCAN is een gezamenlijk project van EBN (Energie Beheer Nederland) en TNO. Uw aanmelding/gegevens worden in opdracht van SCAN door EBN verwerkt. In alle  mails die u van SCAN ontvangt staat onderaan de optie ‘uw gegevens bijwerken’. Als u daarop klikt, kunt u uw profiel bewerken en/of uw gegevens verwijderen. Meer informatie over hoe EBN omgaat met uw privacy vindt u in het EBN privacystatement.