Menu
19 december 2023

Nieuwe rapporten en kaarten beschikbaar

Op de SCAN website zijn de afgelopen tijd verschillende nieuwe rapporten en kaarten beschikbaar gemaakt. Het eerste rapport heeft betrekking op twee aanvullende methoden voor de uitvoering van seismisch onderzoek; de zogenaamde ‘cross-spread’ en ‘wideline’-technieken. Deze technieken zijn binnen SCAN toegepast in aanvulling op de reguliere 2D seismische acquisitie. Beide technieken bleken succesvol en waardevol. Lees hier meer, of download het rapport.

Verder is ook het rapport verschenen over de afgeronde herbewerking van 7500 kilometer bestaande seismische gegevens. In het rapport wordt teruggeblikt op het uitgevoerde werk, worden de belangrijkste leerpunten en resultaten samengevat en worden aanbevelingen gedaan voor toekomstige herbewerkingsprojecten. Naast dit algemene rapport is er ook per werkpakket een gedetailleerd processing-rapport geschreven. Deze zijn beschikbaar via NLOG.

Ook zijn de online beschikbare shapefiles (GIS-gegevens) vernieuwd. U kunt de shapefiles downloaden via de pagina’s over de seismische lijnen en de herbewerkte data. De overzichtskaarten (PDF) op deze pagina’s zijn ook vernieuwd en bevatten nu alle tot nu toe afgeleverde seismische lijnen en alle beschikbare herbewerkte lijnen. Ook zijn shapefiles van de cross-spreads beschikbaar.

Updates in je mailbox

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws en/of alle updates over het onderzoek, laat dan je e-mailadres achter. Je kunt je apart aanmelden voor het algemene nieuws of voor de operationele updates. Je ontvangt maximaal één keer per week een overzicht als er nieuwe berichten zijn.

SCAN is een gezamenlijk project van EBN (Energie Beheer Nederland) en TNO. Uw aanmelding/gegevens worden in opdracht van SCAN door EBN verwerkt. In alle  mails die u van SCAN ontvangt staat onderaan de optie ‘uw gegevens bijwerken’. Als u daarop klikt, kunt u uw profiel bewerken en/of uw gegevens verwijderen. Meer informatie over hoe EBN omgaat met uw privacy vindt u in het EBN privacystatement.