Menu
15 februari 2019

Werkzaamheden testlijn gebied van start. 

De werkzaamheden in het testgebied tussen Utrecht en Almere zijn gestart. De verwachting is dat de werkzaamheden enkele weken duren.

In samenwerking met gemeenten waar de werkzaamheden in het kader van de testlijn plaatsvinden, wordt de omgeving geïnformeerd. Bewoners en bedrijven in de nabije omgeving ontvangen een brief over de werkzaamheden.

Er zijn verschillende technieken om seismisch onderzoek uit te voeren. Bij de testlijn binnen het SCAN-programma wordt schotgatseismiek gebruikt. Bij deze methode worden in boorgaten van maximaal 40 meter diep, geluidsgolven opgewekt met een seismische lading. De firma Rossingh Drilling B.V. voert de werkzaamheden voor het boren van de schotgaten uit. Zij rijden met tractors met een lichte boorinstallatie door het testlijn gebied. Zogenaamde landmeters lopen door het veld om te bepalen waar de schotgaten voor het seismisch onderzoek precies geplaatst moeten worden. Samenwerking met grondeigenaren en -gebruikers is daarbij essentieel. Voor het bepalen van de exacte locatie van de gaten wordt rekening gehouden met vele aspecten zoals de natuur, veiligheid, milieu, bebouwing, wegen, sloten en ondergrondse kabels en leidingen. Het bedrijf Geofizyka Torùn verricht de metingen van de geluidsgolven door middel van het plaatsen van draadloze grondmicrofoons (geofoons).

Updates in je mailbox

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws en/of alle updates over seismisch onderzoek, laat dan je e-mailadres achter.

We houden jouw gegevens privé en delen je gegevens niet met derden. Lees ons privacybeleid voor meer informatie.