Menu
18 maart 2019

Veldwerkzaamheden testlijn lopen op zijn einde

Veldwerkzaamheden testlijn lopen op zijn einde

De afgelopen week stond volledig in het teken van de seismische metingen. De schietmeesters hadden hun handen vol aan het afschieten van de seismische ladingen. Het weer en dan met name de wind maakten de operatie geen gemakkelijke opgave.

Door de wind zorgen de wortels van de bomen voor extra ruis, wat onwenselijk is. Gelukkig is er door ervaren en vakkundige medewerkers, ondanks deze omstandigheden, hoogwaardige seismische data vergaard. Naast de wind moest er rekening worden gehouden met het verkeer op de snelwegen. Hierdoor is er zoveel mogelijk buiten de spitsuren om geschoten. Aannemer Rossingh Drilling heeft hier en daar nog enkele schotgaten geboord.

Ook zijn er nog enkele testen op gebouwen gedaan met versnellingsmeters om extra zekerheid te hebben dat we binnen de normen blijven. Het meeste materiaal van Rossingh Drilling is ondertussen zorgvuldig gedemobiliseerd. Het bedrijf Geofizyka Torun heeft constant testen langs de lijn uitgevoerd om de kwaliteit van data inzameling te waarborgen. Door beide teams is er uitstekend samengewerkt om dit gezamenlijke doel voor elkaar te krijgen.

Deze week zijn ook Staatstoezicht op de Mijnen (SodM) en Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) langs geweest voor inspectie. De inspecties zijn goed verlopen en de werkzaamheden zijn met vertrouwen voortgezet.

De media hebben inmiddels ook de nodige aandacht voor het seismisch onderzoek. Zo zijn RTV Utrecht, RTL Nieuws, BNN Vroege Vogels en omroep Flevoland langs geweest. De uitzending van vroege vogels was afgelopen zondag 17 maart te horen tussen 9 en 10 uur.

Updates in je mailbox

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws en/of alle updates over het onderzoek, laat dan je e-mailadres achter. Je kunt je apart aanmelden voor het algemene nieuws of voor de operationele updates. Je ontvangt maximaal één keer per week een overzicht als er nieuwe berichten zijn.

SCAN is een gezamenlijk project van EBN (Energie Beheer Nederland) en TNO. Uw aanmelding/gegevens worden in opdracht van SCAN door EBN verwerkt. In alle  mails die u van SCAN ontvangt staat onderaan de optie ‘uw gegevens bijwerken’. Als u daarop klikt, kunt u uw profiel bewerken en/of uw gegevens verwijderen. Meer informatie over hoe EBN omgaat met uw privacy vindt u in het EBN privacystatement.