Menu

De werkzaamheden rondom het seismisch onderzoek op lijn 59 en 60 zijn afgerond. Deze twee lijnen werden uitgevoerd als onderdeel van het aanvullend seismisch onderzoek. Dit onderzoek wordt uitgevoerd ter ondersteuning van een locatiekeuze voor de onderzoeksboring in het zoekgebied Haarlem- Amsterdam West.

Lijn nummer 59 is iets meer dan 5 kilometer lang en loopt van de Liede, onder Zwanenburg door in de richting van het Sloterpark. Lijn nummer 60 is bijna 7 kilometer lang en loopt van Haarlemmerliede naar Lijnden.

De werkzaamheden rondom het seismisch onderzoek op lijn 59 en 60 zijn gestart. Het gaat hier om twee lijnen die deel uitmaken van het aanvullend seismisch onderzoek. Dit onderzoek wordt uitgevoerd ter ondersteuning van de onderzoeksboring in het zoekgebied Haarlem-Amsterdam West. Op één lijn wordt naast de gebruikelijke schotgatseismiek methode ook gebruik gemaakt van vibroseismiek. Hierbij worden de trillingen opgewekt met trilplaten.

Lijn nummer 59 is iets meer dan 5 kilometer lang en loopt van de Liede, door de Haarlemmermeerpolder ten zuidwesten van Zwanenburg, in de richting van het Sloterpark. Lijn nummer 60 is bijna 7 kilometer lang en loopt van Haarlemmerliede naar Lijnden. De werkzaamheden duren naar verwachting tot 15 september.