Menu
22 februari 2021
  • Categorie:
  • Algemene informatie

Sneeuw, ijs en zon. Hoe is het in het veld?

Lag Nederland kort geleden nog bedekt onder behoorlijk wat ijs een sneeuw nu lijkt de lente wel al aangebroken. Wat betekenden deze veranderende weersomstandigheden voor de ploeg in het veld?

Het SCAN team werkt eigenlijk onder alle omstandigheden door. Wel hadden ook zij, veel last van de gladheid. Het onderzoek vindt vaak plaats op en langs weggetjes waar maar weinig verkeer komt. Zoals hier in het prachtige Zuid Limburg.

Voor de boringen wordt gebruik gemaakt van water dus werden er maatregelen genomen tegen het bevriezen van materialen. Ook voor het aanbrengen van de geofoons, die normaal gesproken in de zachte grond kunnen worden geprikt, moesten nu eerst de gaatjes worden voor-geprikt.

Gelukkig zijn deze maatregelen nu niet meer nodig en kan het team, dat inmiddels in Noord Limburg is aangekomen, werken onder het genot van de eerste lente zon.

Updates in je mailbox

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws en/of alle updates over het onderzoek, laat dan je e-mailadres achter. Je kunt je apart aanmelden voor het algemene nieuws of voor de operationele updates. Je ontvangt maximaal één keer per week een overzicht als er nieuwe berichten zijn.

SCAN is een gezamenlijk project van EBN (Energie Beheer Nederland) en TNO. Uw aanmelding/gegevens worden in opdracht van SCAN door EBN verwerkt. In alle  mails die u van SCAN ontvangt staat onderaan de optie ‘uw gegevens bijwerken’. Als u daarop klikt, kunt u uw profiel bewerken en/of uw gegevens verwijderen. Meer informatie over hoe EBN omgaat met uw privacy vindt u in het EBN privacystatement.