Menu
19 juni 2024
  • Categorie:
  • Utrecht/De Bilt/Zeist (locatie)

SCAN verkenning locatie onderzoeksboring in regio De Bilt – Zeist

EBN is al geruime tijd op zoek naar een geschikte locatie voor een tijdelijke onderzoeksboring in de regio De Bilt – Zeist. Eerder is in dit zoekgebied een perceel gereserveerd op de grens tussen De Bilt en Zeist in de buurt van de wijk Brugakker. Een tweede perceel is nu gereserveerd op de Utrechtseweg in De Bilt, ter hoogte van het hotel en ten oosten van het groencentrum. SCAN hoopt binnenkort één van deze twee locaties te kunnen selecteren voor een onderzoeksboring naar de potentie van aardwarmte in deze regio.

Op dit moment wordt het draagvlak voor het voornemen onder omwonenden en andere belanghebbenden, zoals bedrijven en natuurorganisaties, in kaart gebracht. Als de locatie daarna nog steeds geschikt lijkt, worden er vergunningen aangevraagd bij onder andere het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat en de gemeente De Bilt. De eerste stap in het vergunningenproces zal het inventariseren van de effecten van de boring op de omgeving, natuur en het milieu zijn.

Kijk voor meer informatie over SCAN, de onderzoeksboring of aardwarmte bij onze veelgestelde vragen.

Updates in je mailbox

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws en/of alle updates over het onderzoek, laat dan je e-mailadres achter. Je kunt je apart aanmelden voor het algemene nieuws of voor de operationele updates. Je ontvangt maximaal één keer per week een overzicht als er nieuwe berichten zijn.

SCAN is een gezamenlijk project van EBN (Energie Beheer Nederland) en TNO. Uw aanmelding/gegevens worden in opdracht van SCAN door EBN verwerkt. In alle  mails die u van SCAN ontvangt staat onderaan de optie ‘uw gegevens bijwerken’. Als u daarop klikt, kunt u uw profiel bewerken en/of uw gegevens verwijderen. Meer informatie over hoe EBN omgaat met uw privacy vindt u in het EBN privacystatement.