Menu
14 juli 2021
  • Categorie:
  • Algemene informatie

SCAN seismisch onderzoek verzamelt de 1500e kilometer data

Eind 2020 werd in Noord-Brabant de 1000e kilometer aan seismische data opgehaald. Vorige week stond de teller in Amstelveen alweer op 1500 kilometer! SCAN is sinds de start van het onderzoek in 2019 al in 127 Nederlandse gemeenten actief geweest, maar ook in enkele Belgische en Duitse gemeenten. Om deze mijlpaal te vieren werd de crew van Rossingh Geophysics getrakteerd op een saucijzenbroodje.

Als deze fase van het onderzoek straks is afgerond zal SCAN in totaal ongeveer 1800 kilometer aan nieuwe seismische data verzameld hebben. “Helaas geen saucijzenbroodjes moment meer in het verschiet voor de veldcrew. Wel zal straks voor de SCAN boringen aanvullend seismisch onderzoek hard nodig zijn, dus we zullen zeker niet stil zitten” zegt Rutger Peenstra, projectleider van het seismisch onderzoek.

Updates in je mailbox

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws en/of alle updates over het onderzoek, laat dan je e-mailadres achter. Je kunt je apart aanmelden voor het algemene nieuws of voor de operationele updates. Je ontvangt maximaal één keer per week een overzicht als er nieuwe berichten zijn.

SCAN is een gezamenlijk project van EBN (Energie Beheer Nederland) en TNO. Uw aanmelding/gegevens worden in opdracht van SCAN door EBN verwerkt. In alle  mails die u van SCAN ontvangt staat onderaan de optie ‘uw gegevens bijwerken’. Als u daarop klikt, kunt u uw profiel bewerken en/of uw gegevens verwijderen. Meer informatie over hoe EBN omgaat met uw privacy vindt u in het EBN privacystatement.