Menu
28 januari 2022
  • Categorie:
  • Algemene informatie
  • Gebied C

Avondwerkzaamheden in De Bilt, Zeist, Bunnik en Utrechtse Heuvelrug

Er worden op dit moment werkzaamheden uitgevoerd in de omgeving van De Bilt, Zeist, Bunnik en Utrechtse Heuvelrug. Het gaat hier om het opwekken van de voor het onderzoek benodigde geluidsgolven. Omdat dit een gebied is waar veel wegen en spoorwegen lopen is ervoor gekozen om deze werkzaamheden in de avonduren uit te voeren tussen 19.30 en 22.00 u. Dan is er minder omgevingsgeluid dat ruis veroorzaakt voor de gevoelige ontvangers. Hierdoor wordt de data kwaliteit sterk verbeterd. Door de rustigere tijdstippen is het onderzoek in de omgeving mogelijk wel beter hoorbaar.

De avondwerkzaamheden vinden plaats van 27 januari tot en met 8 februari en zijn dus gisteravond al van start gegaan. De omgeving en betreffende gemeentes zijn geïnformeerd over deze werkzaamheden die zouden starten op 31 januari. Dit is gecommuniceerd in de buurt, op sociale media en op de gemeentelijke pagina’s. Deze startdatum was onjuist. Dit heeft voor enige verwarring gezorgd bij omwonenden. Hiervoor onze excuses. De berichtgeving zal worden aangepast. In de weekenden wordt er niet gewerkt met uitzondering van een kort onderzoek langs de A12 bij Bunnik op zaterdag 29 januari overdag.

Updates in je mailbox

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws en/of alle updates over het onderzoek, laat dan je e-mailadres achter. Je kunt je apart aanmelden voor het algemene nieuws of voor de operationele updates. Je ontvangt maximaal één keer per week een overzicht als er nieuwe berichten zijn.

SCAN is een gezamenlijk project van EBN (Energie Beheer Nederland) en TNO. Uw aanmelding/gegevens worden in opdracht van SCAN door EBN verwerkt. In alle  mails die u van SCAN ontvangt staat onderaan de optie ‘uw gegevens bijwerken’. Als u daarop klikt, kunt u uw profiel bewerken en/of uw gegevens verwijderen. Meer informatie over hoe EBN omgaat met uw privacy vindt u in het EBN privacystatement.