Menu
28 augustus 2023

SCAN voegt aanvullende lokale lijnen toe voor onderzoeksboringen

Het afronden van de landelijke seismische campagne betekent voor SCAN niet dat het programma klaar is met het verzamelen van nieuwe seismische data. In de zoekgebieden Utrecht en Amstelland zijn bijvoorbeeld al een aantal kortere lijnen uitgevoerd als aanvulling op de eerder verzamelde data. Deze lijnen zijn nodig om een beter lokaal inzicht te krijgen in de ondergrond rondom de onderzoeksboringen. Ook de data van deze aanvullende seismische lijnen worden beschikbaar gemaakt via NLOG. De data van de aanvullende lijnen in de zoekgebieden Utrecht en Amstelland zijn al beschikbaar.

De lijnen die nu worden toegevoegd aan het programma bevinden zich in de zoekgebieden Haarlem-Amsterdam West, West-Brabant Noord, Eindhoven, Apeldoorn-Deventer en Ede-Veenendaal. Het aanvullend onderzoek bestaat uit 9 lijnen met een totale lengte van bijna 57 kilometer. De werkzaamheden duren in totaal ongeveer drie maanden. In het zoekgebied Haarlem-Amsterdam West zal SCAN langs één lijn ook gebruik maken van de zogenoemde vibroseismiek methode. Hierbij worden de trillingen opgewekt met trilplaten. Voor de rest van het onderzoek zal SCAN gebruikmaken van de schotgatseismiek methode die eerder ook tijdens het landelijk onderzoek werd gebruikt.

Direct omwonenden worden per brief op de hoogte gebracht van de werkzaamheden. Wilt u op de hoogte blijven van de werkzaamheden meld u dan aan voor de updates. Op de pagina ‘waar doen wij onderzoek’ kunt u de lijnen bekijken. (afbeelding: vibroseis-voertuig)

Updates in je mailbox

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws en/of alle updates over het onderzoek, laat dan je e-mailadres achter. Je kunt je apart aanmelden voor het algemene nieuws of voor de operationele updates. Je ontvangt maximaal één keer per week een overzicht als er nieuwe berichten zijn.

SCAN is een gezamenlijk project van EBN (Energie Beheer Nederland) en TNO. Uw aanmelding/gegevens worden in opdracht van SCAN door EBN verwerkt. In alle  mails die u van SCAN ontvangt staat onderaan de optie ‘uw gegevens bijwerken’. Als u daarop klikt, kunt u uw profiel bewerken en/of uw gegevens verwijderen. Meer informatie over hoe EBN omgaat met uw privacy vindt u in het EBN privacystatement.