Menu
15 december 2021

Nieuwe seismische data beschikbaar

De bewerkte data voor de nieuwverworven SCAN-lijnen 34, 35, 36 en 42 zijn nu beschikbaar via NLOG. Deze lijnen liggen in Noord-Holland, Flevoland en West-Brabant. Lijn 36 werd uitgevoerd in opdracht van de Metropoolregio Amsterdam (MRA). Deze lijn werd uitgevoerd in stedelijk gebied en ook deels verzameld vanaf het water op het IJmeer.

In totaal worden er met deze groep lijnen meer dan 157 kilometer aan nieuwe seismische data beschikbaar gesteld. Deze lijnen doorkruisen samen 14 verschillende Nederlandse gemeenten. Het gaat hier om de zogenaamde bewerkte data; de onbewerkte velddata zijn ook op te vragen via NLOG.

Op dit moment wordt er binnen het programma ook gewerkt aan het bewerken van data van het resterende deel van lijn 25 en lijn 26 in de omgeving van Amsterdam. Deze data worden nog voor het eind van het jaar verwacht. Niet lang daarna volgt ook de publicatie lijn 31 die loopt van Noord- naar Zuid-Limburg. De laatste lijnen van de seismische campagne worden in het nieuwe jaar afgerond. Voor de meest actuele planning van verwachte data kijk hier.

De nu gepubliceerde gegevens stellen belanghebbenden zoals geothermiebedrijven, overheden en onderzoeksinstituten in staat om een inschatting te maken van het potentieel van aardwarmte, door de seismische lijnen te interpreteren en lokaal aanvullend onderzoek uit te voeren. Daarnaast zal als onderdeel van het SCAN-programma op nader te bepalen locaties een aantal wetenschappelijke boringen worden uitgevoerd.

Updates in je mailbox

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws en/of alle updates over het onderzoek, laat dan je e-mailadres achter. Je kunt je apart aanmelden voor het algemene nieuws of voor de operationele updates. Je ontvangt maximaal één keer per week een overzicht als er nieuwe berichten zijn.

SCAN is een gezamenlijk project van EBN (Energie Beheer Nederland) en TNO. Uw aanmelding/gegevens worden in opdracht van SCAN door EBN verwerkt. In alle  mails die u van SCAN ontvangt staat onderaan de optie ‘uw gegevens bijwerken’. Als u daarop klikt, kunt u uw profiel bewerken en/of uw gegevens verwijderen. Meer informatie over hoe EBN omgaat met uw privacy vindt u in het EBN privacystatement.