Menu
28 september 2021

Nieuwe seismische data beschikbaar

De bewerkte data voor de nieuwverworven SCAN-lijnen 19, 20, 30, 32 en 33 zijn nu beschikbaar via NLOG. Deze lijnen liggen in Brabant en Noord- en Midden-Limburg. Lijn 20 is het verlengde van lijn 5 en hiermee doorkruist deze lijn van in totaal bijna 110 kilometer een groot deel van Midden en Zuidoost Nederland, van Barneveld tot Venlo. Lijn 19, die onder andere langs Eindhoven loopt, gaat aan de oostkant nog een stukje Duitsland en aan de westkant een stukje België in.

In totaal worden er met deze groep lijnen meer dan 242 kilometer aan nieuwe seismische data beschikbaar gesteld. Deze lijnen doorkruisen samen 28 verschillende Nederlandse gemeenten. Het gaat hier om de zogenaamde bewerkte data; de onbewerkte velddata zijn ook op te vragen via NLOG.

Op dit moment wordt er binnen het programma ook gewerkt aan het bewerken van seismische data in Noord-Holland, Flevoland, Oost-Brabant en Zuid-Limburg. Deze gegevens worden in het vierde kwartaal van dit jaar verwacht. Het verzamelen en bewerken van data gaat nog ever verder, voor de meest actuele planning van verwachte data kijk hier.

De nu gepubliceerde gegevens stellen belanghebbenden zoals geothermiebedrijven, overheden en onderzoeksinstituten in staat om een inschatting te maken van het potentieel van aardwarmte, door de seismische lijnen te interpreteren en lokaal aanvullend onderzoek uit te voeren. Daarnaast zal als onderdeel van het SCAN-programma op nader te bepalen locaties een aantal wetenschappelijke boringen worden uitgevoerd.

Updates in je mailbox

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws en/of alle updates over het onderzoek, laat dan je e-mailadres achter. Je kunt je apart aanmelden voor het algemene nieuws of voor de operationele updates. Je ontvangt maximaal één keer per week een overzicht als er nieuwe berichten zijn.

SCAN is een gezamenlijk project van EBN (Energie Beheer Nederland) en TNO. Uw aanmelding/gegevens worden in opdracht van SCAN door EBN verwerkt. In alle  mails die u van SCAN ontvangt staat onderaan de optie ‘uw gegevens bijwerken’. Als u daarop klikt, kunt u uw profiel bewerken en/of uw gegevens verwijderen. Meer informatie over hoe EBN omgaat met uw privacy vindt u in het EBN privacystatement.