Menu
08 maart 2019

De laatste loodjes voordat de metingen starten

De laatste loodjes voordat de metingen starten

Na een algemene HSE-briefing is aannemer Geofizyka Torun begonnen met het uitleggen van de ongeveer 5.800 geofoons. In het zuiden van de lijn is de eerste dagen flinke progressie geboekt met gemiddeld zo’n 1.000 geofoons per dag.

In totaal zijn er op dit moment meer dan 80% van de geofoons uitgelegd. Aannemer Rossingh Drilling is doorgegaan waar het gebleven was en maakte ook goede voortgang. Voornamelijk in de Eemnesserpolder en de Flevopolder is hard doorgewerkt om de regen voor te blijven. Van beide teams is er veel logistiek vermogen gevraagd. Door het weer en de vele grondeigenaren op de testlijn is de planning van enorm belang. Het boren van de schotgaten en het plaatsen van de geofoons lopen nu bijna ten einde met de verwachting dat na het weekend kan worden begonnen met de seismische metingen.

Komende zaterdag staat er een gelegenheid gepland voor omwonenden van Eemnes om kennis te maken met het seismisch onderzoek.

Stichting Platform Geothermie, het ministerie van Economische Zaken en Klimaat en EBN hebben samen een informatiebijeenkomst Aardwarmte georganiseerd voor gemeentes, waterschappen en andere geïnteresseerden uit de provincie Overijssel. De in Zwolle georganiseerde dag was bedoeld om kennis en praktijkervaring over aardwarmte met elkaar te delen. De 70 aanwezigen waren erg enthousiast en erg benieuwd naar de mogelijkheden voor aardwarmte in hun provincie. Er wordt verwacht dat in het komende jaar deze zeer geslaagde bijeenkomst voor alle provincies worden georganiseerd.

 

Updates in je mailbox

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws en/of alle updates over het onderzoek, laat dan je e-mailadres achter. Je kunt je apart aanmelden voor het algemene nieuws of voor de operationele updates. Je ontvangt maximaal één keer per week een overzicht als er nieuwe berichten zijn.

SCAN is een gezamenlijk project van EBN (Energie Beheer Nederland) en TNO. Uw aanmelding/gegevens worden in opdracht van SCAN door EBN verwerkt. In alle  mails die u van SCAN ontvangt staat onderaan de optie ‘uw gegevens bijwerken’. Als u daarop klikt, kunt u uw profiel bewerken en/of uw gegevens verwijderen. Meer informatie over hoe EBN omgaat met uw privacy vindt u in het EBN privacystatement.