Menu
03 juni 2024

De booractiviteiten kon de koeien en schapen niet deren

SCAN sprak koeien- en schapenhouder Cees Hogenhout over de eerste onderzoeksboring die plaatsvond in de gemeente Ouder-Amstel. De boring werd uitgevoerd op zijn land en ook dicht in de buurt van het woonhuis van Cees. “In februari 2022 werd ik door SCAN gebeld, dat ze op zoek waren naar een stuk grond en in september 2023 begon de opbouw van de locatie. Dat vond ik gaaf, ik was er zelfs een beetje trots op.” Zegt Cees.

“Ik vind het mooi om mijn steentje bij te dragen aan de energietransitie. Van een land vol met zonnepanelen en windmolens, word ik niet heel blij. Het open Hollandse landschap moet dienen als voedselproductie. Dus toen SCAN voorbijkwam was ik meteen geboeid en wilde ik meer weten over het onderzoek en wat dat allemaal inhoudt.”

Lees hier het hele ervaringsverhaal van Cees.

Updates in je mailbox

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws en/of alle updates over het onderzoek, laat dan je e-mailadres achter. Je kunt je apart aanmelden voor het algemene nieuws of voor de operationele updates. Je ontvangt maximaal één keer per week een overzicht als er nieuwe berichten zijn.

SCAN is een gezamenlijk project van EBN (Energie Beheer Nederland) en TNO. Uw aanmelding/gegevens worden in opdracht van SCAN door EBN verwerkt. In alle  mails die u van SCAN ontvangt staat onderaan de optie ‘uw gegevens bijwerken’. Als u daarop klikt, kunt u uw profiel bewerken en/of uw gegevens verwijderen. Meer informatie over hoe EBN omgaat met uw privacy vindt u in het EBN privacystatement.